Tinktura od nevena – 50ml.

300.00 rsd

Tinktura nevena dobija se extrakcijom lekovitih sastojaka cvetova nevena u 50% alkoholu. Na ovaj način, lekovita svojstva nevena su veoma dugo sačuvana. Koristi za spoljašnju i unutrašnju upotrebu.

Шифра производа: 2 Категорија: Ознаке: , Product ID: 348

Опис

Za spoljašnju upotrebu kapi tinkture nevena se mogu dodavati u lekovite kupke i kozmetičke preparate, koristiti se u vidu obloga, restvorene u čistoj vodi za zarastanje opekotina i rana, kao i za ožiljke. Ako kašiku tikture sipate u čašu mlake vode i razmutite, ovo sredstvo se može koristiti za ispiranje bilo kakvih rana, opekotina, akni i kao obloga na modrice, ali i za dezinfekciju i brže zarastanje ogrebotina i posekotina.

Za unutrašnju upotrebu tinktura od nevena se koristi protiv upale gastro-intestinalnih organa, čisti jetru, smiruje upalu žuči. Istraživanja su pokazala da kao antioksidans ima mogućnosti da pomaže u lečenju nekih tipova karcinoma, kao što je karcinom pluća. Koristi se dva puta dnevno 30 kapi pre jela. Zbog prisustva aklohola u tinkturi, ne preporučuje se za malu decu i trudnice, a ukoliko se koristi, dozu treba prepoloviti.