Melem od nevena – 40ml.

800.00 rsd

Veoma delotvoran melem za sve tipove kože koji pruža potpunu negu. Izuzetno blagotvorno deluje na kožu i stimuliše stvaranje novih ćelija pa se pored ostalog koristi i protiv opekotina, rana (čak i otvorenih rana koje teško zarastaju) i promrzlina, jer delotvorno obnavlja površinski sloj kože (epiderm).

Шифра производа: 3 Категорија: Ознаке: , , , , Product ID: 347

Опис

Za melem od nevena birani su najlepši cvetovi nevena okupani blagim Zlatiborskim suncem. Koriste se samo latice nevena čiji lekoviti sastojci ostaju u organskom, domaćem, hladno ceđenom maslinovom ulju i uz pčelinji vosak čine izuzetno blagotvoran melem.

Neven (Calendula officinalis) jedna je od najšire korišćenih biljaka u fitoterapiji, narodnim običajima i magiji naroda širom svijeta. Zahvaljujući svom složenom sastavu neven se koristi za lečenje širokog spektra bolesti. Neven sadrži značajnu količinu flavonoida zahvaljujući kojima djeluje protivupalno. U ovoj biljci pronađeni su i triterpenski saponozidi, tanin, glikozid kaledulozid, kartenoidi (zahvaljujući kojima neven ima divno narandžaste cvjetove), malo etarskog ulja, vitamin A  i nekoliko organskih kiselina.

Melem od nevena izuzetno blagotvorno deluje na kožu. Stimuliše stvaranje novih ćelija pa se koristi i čak protiv opekotina, rana (čak i otvorenih rana koje teško zarastaju) i promrzlina, jer delotvorno obnavlja površinski sloj kože (epiderm). Zbog prisustva vitamina A, od pomoći je kod psorijaze. Melem od nevena se koristi protiv impetiga, suvih i vlažnih ekcema i perutavih lišajeva. Neven ima izuzetno antibakterijsko i antigljivično dejstvo,  dobar je antiseptik, pa se melem od nevena koristi kod upalnih procesa na koži, za otklanjanje gnojnih iscedaka i protiv gnojenja korena nokta. Neven se pokazao kao izuzetno efikasno sredstvo protiv gljivica, naročito kandide. Lekovita svojstva nevena stabilizuju krvne sudova, pa tako melem sprečava pucanje i upalu vena i kapilara, smanjuje nastale modrice, smiruje proširene i upaljene vene. Organsko, domaće, hladno ceđeno maslinovo ulje i pčelinji vosak, koji uz latice nevena čine potpuno prirodni melem, štite i neguju sve tipove kože,  čine je mekanom i obezbeđuju njenu duboku hidrataciju.